top of page

Workshop portretfotografie - veel gestelde vragen


Omdat er vorig jaar veel interesse was in de workshop portretfotografie met daglicht heb ik besloten om in augustus en september terug workshops te geven. Misschien twijfel je nog of deze workshop wel iets voor jou is? Hieronder beantwoord ik een aantal van de meest gestelde vragen.

Workshop portretfotografie 2018

Waar gaat deze workshop over?

Je leert in deze workshop de basis van je camera toegepast op portretfotografie met natuurlijk licht.

Wat leren we qua theorie?

Omdat ik jullie niet wil overspoelen met theorie maar omdat het wel belangrijk is om je camera te begrijpen, overlopen we in de voormiddag een aantal theoretische termen zoals: ISO, diafragma en sluitertijd. We zullen ook een aantal oefeningen doen om te begrijpen hoe deze termen invloed hebben op elkaar.

Hoe passen we de theorie toe?

Na de middag maken we samen een wandeling in de buurt. Ik zorg er voor dat er iemand ter beschikking is die jullie kunnen fotograferen. Tijdens deze uitstap geef ik jullie tips en tricks over waar je iemand best plaatst met heel zonnige weer, hoe je iemand op zijn of haar gemak stelt, hoe je best kadreert, enzovoort. De bedoeling is dat jullie zelf aan de slag gaan met jullie camera!

Wat breng ik mee?

In de namiddag gaan we de geleerde theorie toepassen in de praktijk. Uiteraard is het dan fijn dat je een eigen camera mee hebt waarmee je kan fotograferen. Maak je geen zorgen als je niet de allernieuwste camera hebt. Het belangrijkste is dat je je camera kan instellen op manueel. Wij zullen die dag werken met de modus A (aperture/diagfragma). Ook een laptop is handig om nadien de gemaakte foto's op te bekijken in Lightroom en om al een aantal van je gemaakte foto's te tonen.

Ik heb geen Lightroom, wat nu?

No stress! Je kan altijd de trial versie van Lightroom downloaden. Je beschikt dan 30 dagen over de software. Download hem hier. Zorg ervoor dat je Lightroom Classic CC download en niet Lightroom CC.

Kan ik een factuur ontvangen voor de workshop?

Dat kan zeker! Laat mij gewoon even op voorhand via email weten dat je een factuurtje nodig hebt.

Waar en wanneer vinden deze workshops plaats?

Zaterdag 24/8 van 09u30 - 16u00 - max 4 pers.

Zaterdag 21/9 van 09u30 - 16u00 - max 4 pers.

Adres: Elfnovemberlaan 34, 3010 Kessel-Lo

Hoe schrijf ik me in?

Stuur mij een mailtje: info@veerlescheppers.com

Overtuigd maar niet beschikbaar op deze data? Schrijf je dan hier in om op de hoogte te blijven van toekomstige workshops.

Tot snel!

Veerle

157 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page