top of page

Hoe maak ik een zelfportret?

Bijgewerkt op: 23 apr. 2020


Omdat ik veel zelfportretten maak, krijg ik regelmatig de vraag "Hoe doe je dit dan?". Het is inderdaad niet altijd even gemakkelijk om een zelfportret te maken. Je moet je belichting goed krijgen, je moet er voor zorgen dat je scherp bent en dan moet je ook nog eens flatterend op je foto staan. Voor velen is achter de lens staan dus veel gemakkelijker dan ervoor staan.

Nog voor ik fotografie studeerde, experimenteerde ik al met het maken van zelfportretten. Toen de eerste digitale camera's uitkwamen werd het heel gemakkelijk om veel foto's te nemen en er nadien de beste uit te selecteren. Je kon ook meteen het resultaat zien. Door zelfportretten te maken leerde ik welke poses er flatterend zijn voor je lichaam en hoe groot de invloed was van het omgevingslicht. Daarnaast ontdekte ik ook het effect van het gebruik van bepaalde kleuren en stoffen en experimenteerde ik met decors en outfits. Zelfportretten maken heeft mij niet alleen doen groeien als fotograaf maar ik heb tegelijkertijd ook een hele verzameling portretten van mezelf waar ik op kan terugkijken.

Wil je ook graag experimenteren met het maken van een zelfportret? In deze video leg ik je uit hoe je dat kan doen.

75 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page